Skip navigation

Som slobodný/slobodná: ako sa mám s niekým zoznámiť?

Posledná aktualizácia: November 10, 2017

Je veľa článkov, blogov a webových stránok, ktoré ponúkajú tipy, ako sa s niekým zoznámiť.

Samozrejme, nedá sa tu hovoriť o žiadnych pevných pravidlách, pretože úspech je aj otázkou šťastia, ale treba povedať, že existujú spôsoby na uľahčenie hľadania lásky.

Niektorí ľudia sú šťastní aj nezadaní, iní chcú v živote len jednu vec – usadiť sa.

Tu je niekoľko rád a tipov, ako sa konečne zoznámiť s tou pravou osobou…

Buďte pripravení a ochotní zoznamovať sa

To sa môže zdať najprv ako úplná samozrejmosť, ale nezadaní ľudia sa často cítia povinní usadiť sa na základe spoločenských tlakov, pretože po dosiahnutí určitého veku sa od nás očakáva, že budeme súčasťou páru. Áno, existujú slobodní ľudia, ktorí sú so svojím stavom dokonale vyrovnaní a necítia potrebu ani nutnosť nájsť si dlhodobého partnera.

Takže naozaj záleží na tom, čo od života chceme, aby sme sa mohli začať zaoberať myšlienkou na hľadanie vzťahu a na prípadné ďalšie záväzky. Mohli by sme vám dať všetky rady sveta o tom, ako sa s niekým zoznámiť, ale nemá to zmysel, pokiaľ na to nie ste správne nastavení. Keď si budete istí tým, čo chcete, budete pripravení spraviť ďalší krok.

Zoberte veci do svojich rúk

Ráno vstaneme, ideme do práce, vrátime sa domov a zvalíme sa na gauč. Žijeme hektické životy, takže musíme pozbierať motiváciu, aby sme vyrazili niekam von.

Večera s priateľmi môže byť dobrý spôsob na zoznámenie s inými nezadanými ľuďmi – akože „z priateľov mojich priateľov sa stanú moji noví priatelia“. Tento druh aktivity zvyšuje pravdepodobnosť stretnutia s ľuďmi, ktorí sú na tej istej vlnovej dĺžke, keďže asi budete mať niečo spoločné už len vďaka tomu, že trávite čas s tými istými ľuďmi – a to je výborné!

Zájsť do klubov alebo posedávať v bare je tiež často dobrý spôsob zoznamovania s novými ľuďmi. Je jasné, že sú páry, ktoré sa takto zoznámili, ale nie je to vždy najlepší spôsob, ako niekoho naozaj spoznať – atmosféra párty, hlasná hudba a alkohol môžu byť svojím spôsobom obmedzujúce.

Navyše, ak sa budete nútiť chodiť na miesta, ktoré práve neobľubujete, môže to byť totálna strata času a vôbec vás to nenadchne. Napríklad ak máte radi umenie, môžete zájsť na výstavu a začať rozhovor s inými návštevníkmi.

Pretože je to tak, že medzi milovníkmi umenia je množstvo nezadaných. Spoločný záujem vám vyzametá cestičku. Máte radi športy? Pridajte sa k miestnemu tímu alebo sa zapojte do skupinových aktivít – aj to vám umožní zoznámiť sa s novými ľuďmi! To isté platí pre všetky záujmy a koníčky… Robiť veci samostatne je v skutočnosti super spôsob, ako sa spojiť s inými. Núti nás to vychádzať von, a to nielen v rámci pátrania po láske, ale aj aby sme si našli nových priateľov. A zistíte, že sa máte vždy o čom rozprávať!

Ale nezabudnime na najobľúbenejší spôsob zoznamovania: internetové zoznamky!

Verte či nie, väčšina 20- až 35-ročných ľudí už vyskúšala zoznamovanie cez internet. Bez ohľadu na to, čo ľudia hovoria, v dnešnej dobe je to jednoducho len ďalší spôsob zoznamovania pre nezadaných. Naši starí rodičia chodili do tanečných, a my máme internet, že? Na začiatku boli internetové zoznamky dosť všeobecné a predstavovali zmes všetkých druhov ľudí so všetkými možnými potrebami.

Dnes sú už tieto stránky lepšie vyprofilované a zameriavajú sa na určité skupiny slobodných ľudí podľa konkrétnych preferencií. Či už hľadáte vážny vzťah, priateľa na sex, alebo bokovku, nájdete vhodnú zoznamku s členmi, ktorým ide o to isté. Čo môže byť lepšie? Za pokus nič nedáte a ak si nie ste istí, ako na to, riaďte sa tipmi uvedenými vyššie!

Zhrňme si to…

Život je plný príležitostí a vy len musíte vedieť, ako sa ich chopiť. Okrem toho kým sa vrhnete na zoznamovaciu scénu, musíte si byť istí tým, čo chcete. Ak vás brzdí hanblivosť (alebo niečo iné), využite internet a skúste, ako sa budete cítiť vo virtuálnom prostredí. V každom prípade sa pre každého vždy niekto nájde, však? (Možno je to klišé, ale je to tak!)

A aby sa vám ľahšie hľadala tá správna zoznamka, tu je naše jednoduché riešenie: náš hodnotiaci systém.

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. Find out more on how we use cookies and how you can change your settings.