Skip navigation

Prvé rande: humor na prelomenie ľadov!

Posledná aktualizácia: November 10, 2017

Nevšimli ste si, ako dobre sa cítite, keď sa bláznivo rehocete? My áno. Každý si predsa rád vypočuje dobrý vtip! Aj keď si ich nedokážeme zapamätať… a to je taká škoda! Pretože vtipy sú výborný spôsob, ako na rande prelomiť ľady. Téma nášho článku týždňa znie: rozosmejte svojho partnera! Prečo to tak dobre funguje? Ako na to? Ponúkame vám všetky tajné triky…

Bohužiaľ, nie všetci sme rodení komici… Byť vtipný a rozosmiať priateľov nie je vždy také ľahké. Je na to nejaký tajný recept? Všetci by sme chceli byť niekým, kto má vrodený zmysel pre humor a kto dokáže všetkých uvoľniť a zabaviť.

Byť zábavný je umenie! To, na čom naozaj záleží, je vedieť, ako svoj humor ukázať. Správny tón hlasu alebo technika prelomí ľady… bez vulgárnosti a bez otvárania citlivých tém (hoci štipka čierneho humoru občas robí divy). Chceme vám pomôcť, aby ste sa nestrápnili tým, že neúmyselne svoje rande urazíte, a dali sme dokopy niekoľko nápadov, ktoré môžete vytiahnuť z rukáva, keď sa naskytne príležitosť.

Napríklad je lepšie začať rozhovor vtipom „Počula si ten o troch mačiatkach v bare?“ než otázkou „Rozmýšľala si niekedy, že by si pracovala v atómovej elektrárni?“ „Prečo?“ „Lebo si úplne bombová!“ No dobre, všetko to závisí od kontextu, ale aj tak…

Rande sa väčšinou odohráva v baroch, reštauráciách alebo kaviarňach, čo sú miesta ideálne na pozorovanie a vtipné komentovanie okolia. Váš čašník, jedlo, zmrzlina a pod. vám tiež veľmi pravdepodobne poskytnú humorné chvíľky na prelomenie ľadov. Nebuďte však vulgárni (ide o to, aby ste odľahčili náladu, nechcete ju zaťažiť).

Najlepší spôsob, ako dosiahnuť uvoľnené prvé rande, hlavne ak nepatríte medzi prirodzených komikov, je robiť si srandu sám zo seba. Je to sympatické, pokiaľ to nepreženiete, ale predovšetkým ide o pozitívnu vlastnosť: ak sa dokážete zasmiať sami na sebe, znamená to, že ste so sebou vyrovnaní, že vám nechýba sebavedomie a že nie ste namyslení. Keď si budete robiť žarty sami zo seba, vaša partnerka sa uvoľní, a presne o to jej ide!

Smiech je nákazlivý. Preto je podľa nás humor skvelý spôsob, ako dosiahnuť úspešné rande. Bez ohľadu na to, aký máte zmysel pre humor, snažte sa, aby to bolo ľahké a jednoduché. Ak však môžete vyčariť úsmev na tvári vášho rande, neváhajte, pretože nie je nič lepšie, než zasmiať sa spolu, keď sa spoznávate.
Smiech je výborný ventil na odbúranie stresu… a to nie je vtip!

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. Find out more on how we use cookies and how you can change your settings.