Skip navigation

Jednoduché spôsoby zmenšenia nervozity z prvého rande

Posledná aktualizácia: November 20, 2017

Prvé rande. Tieto dve slová znamenajú mnoho pre tých, ktorí hľadajú dlhodobý vzťah.

Je to prvé stretnutie s niekým, kto sa po čase, ak sa prejaví vzájomná chémia a budete sa vzájomne cítiť v pohode počas stretnutia, môže stať vašim budúcim partnerom.

Dôvod, prečo sú mnohí ľudia plní obáv z prvého rande s niekým, s kým sa stretli na mieste rande: stres, že pokazíte stretnutie a tým stratíte príležitosť na postupné spoznávanie osoby, ktorá sa ukázala byť skutočne zaujímavou a ktorá má skutočne veľký potenciál romantiky.

Existuje veľa spôsobov ako zmenšiť nervozitu a zabezpečiť, aby stretnutie prebehlo tak hladko, ako ste si to vysnívali.

Nižšie nájdete niekoľko tipov, ktoré výrazne znížia obavy, ktoré pociťujete pred prvým rande a môžu vám pomôcť, aby ste mali radosť z tejto novej skúsenosti.

Naplánujte si, kam pôjdete na svoje prvé rande

Ak vopred viete, kedy sa bude konať vaše prvé stretnutie, ľahšie si predstavíte scénu stretnutia. Budete mať viac času pripraviť sa a pokojne si vybrať oblečenie.

Taktiež sa nebudete strachovať z maličkostí, ako napríklad čo očakávať od miesta stretnutia a či sa tam budete dobre cítiť.

Najdôležitejšie je, že sa môžete vyhnúť trápnej, nekonečnej konverzácii na samotnom rande, na tému „ty si vybral miesto; nie ja, ale ty“. Miesto toho sa môžete sústrediť na osobu, ktorú máte pred sebou!

Mali by ste vybrať miesto, na ktorom sa môžete rozprávať a skutočne sa navzájom spoznávať.

Ak sedenie pri stole oproti sebe, popíjanie nápoja a zaujímavé rozprávanie sa tvárou v tvár, vám pri prvom stretnutí naháňa strach, potom sa môžete pokúsiť mať aktívne rande, na ktorom sa môžete navzájom ľahko spoznávať a užívať si spoločné, zábavné aktivity.

Podstatné je, že obidvaja si budete užívať tento moment a začnete sa navzájom spoznávať uvoľnenejšie, namiesto vymýšľania čo povedať, alebo ako sa správať, aby ste partnera „presvedčili“, že ste veľký úlovok!

Pripravte si niekoľko zaujímavých tém na konverzáciu

Spontánnosť je často jedným z kľúčových prvkov romantiky a príťažlivosti, ale ak sa v žiadnom prípade nechcete dostať do situácie, v ktorej bude priestor naplnený nepríjemným tichom, tak je najlepšie pripraviť si niekoľko tém na konverzáciu, na zaistenie hladkého priebehu stretnutia.

Nie je potrebné plánovať celú konverzáciu, ale je dobrým nápadom navrhnúť na rozhovor niekoľko zaujímavých tém, ak nechcete stráviť celý večer rozmýšľaním o „čo ešte povedať“.

Znížte svoje očakávania

Všetci snívame o tom, že nájdeme pána Perfektného, alebo slečnu Pravú a často sme nervózni z myšlienky zamilovania sa na prvý pohľad, ale najlepšie na zníženie napätia je byť realistickým.

Ak myslíte na svoje rande ako na príležitosť stráviť príjemný čas s niekým zaujímavým, namiesto pociťovania stresu z hľadania lásky svojho života, bude pre vás ľahšie ovládať svoju nervozitu a ukázať sa, akým ste v skutočnosti!

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. Find out more on how we use cookies and how you can change your settings.