Skip navigation

Mala by veková hranica byť problémom vo vzťahu?

Posledná aktualizácia: March 28, 2018

Ako vekový rozdiel ovplyvňuje vzťah?

Presne na túto otázku sa snažila nájsť odpoveď online zoznamka EliteDating prostredníctvom prieskumu u pol milióna svojich členov.

Podľa tejto platformy na stretávanie ľudí tolerancia starších partnerov u žien s vekom klesá, zatiaľ čo mladí muži majú tendenciu preferovať staršie ženy.

Aký vekový rozdiel by ste prijali u svojho partnera?

Takú otázku štúdia položila 450 000 používateľom online služby EliteDating.

Vek bol vždy dôležitým prvkom, ktorý treba brať do úvahy nazačiatku vzťahu.

No nielen to, okolo vekového rozdielu v láske je mnoho stereotypov… vždy sa malo za to, že muži dávajú prednosť mladším ženám, zatiaľ čo mladšie ženy majú tendenciu byť častejšie so staršími mužmi.

A najlepšia kombinácia?

Možno to tak fungovalo v poslednom storočí, naša spoločnosť sa však mení a spolu s ňou aj stereotypy okolo vekového rozdielu!

Majú singles v strednom veku najväčšie šťastie v zoznamovaní?

Podľa webu EliteDating starší muži v priemeru hľadajú partnerku ideálne o 11rokov mladšiu než sú sami… Ak juvšaknenájdu, sú v priemeru ochotní akceptovať partnerku najvyššie o 1 rok staršiu než sú sami.

Nakoľko sa menia stereotypy?

Najväčšia zmena v trendoch u mužov v skutočnosti pochádza od mladšej generácie.

Muži medzi 20 a 29 rokmi sa radšej zoznamujú so staršími, ideálne medzi 3 a 6 rokmi.

Zdá sa, že v spoločnosti, ktorá sa pomaly pohybuje smerom k väčšej rovnosti, sa starším ženám podarilo zaistiť si miesto na stupňoch víťazov atraktívnosti napriek svojmu veku.

Zdá sa, že zodpovednosť a múdrosť, ktoré prichádzajú s vekom, začínajú priťahovať čoraz viac mladých mužov!

Na strane žien sa však stále zdá, že ženy sú radšej vo vzťahu tými mladšími. Ženy vo veku od 50 rokovúdajne uvádzali, že uprednostňujú nájsť patnera o 6 rokov staršieho ako sú samy, určite však nie mladšieho než o 5 rokov od seba.

To isté možno analyzovať u mladších žien medzi 20 a 39 rokmi, u ktorých je ideálny vekový rozdiel od 8 do 10 rokov.

Sme na prahu zlatého veku randenia pre singles v strednom veku?

Podívajte sa na naše hodnotenie najlepších online zoznamiek na Slovensku a nájdite ten spávný portál na stretávanie ľudí zvažujúcich aspekty, ako je vekové rozpätie!

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. Find out more on how we use cookies and how you can change your settings.