Skip navigation

Ako sa vyhnúť monotónnosti vo vašom vzťahu?

Posledná aktualizácia: December 22, 2017

Dlhodobý vzťah prináša mnoho radosti, no keď trávite veľa času s jedným človekom, ľahko možno skĺznuť do rutiny.

Najlepším spôsobom, ako zabrániť nude a vrátiť do vášho vzťahu iskru, je začať si spolu plánovať nové dobrodružstvá.

Tu je zopár tipov, ktoré vám pomôžu vyhnúť sa monotónnosti vo vašom vzťahu:

– Spontánny výlet

Konajte nepredvídateľne a občas prekvapte partnera romantickým víkendom. Kúpte letenky a vyrazte na výlet do mesta, ktoré ste vždy chceli navštíviť, vychutnajte si pobyt v kúpeľoch, navštívte vidiek a užite si prírodu, nájdite si ubytovanie blízko pláže a vydajte sa na dlhú nočnú prechádzku po pobreží.
Cieľom je odpočinúť si od zhonu každodenného života a samozrejme stráviť spolu kvalitný čas.

– Nové aktivity v priebehu týždňa

Dobrým nápadom, ako posilniť váš vzťah, je určiť si jeden večer v týždni, na ktorý vždy naplánujete nejakú zaujímavú činnosť s milovaným človekom. Plány si môžete zaznamenávať do kalendára. Tak najlepšie zaistíte, že vaše spoločné večery budú mať pre vás oboch vysokú prioritu. Pri plánovaní sa môžete striedať, aby ste mali možnosť prekvapiť aj sami si vychutnať prekvapenie.

Ak plánujete ísť do spoločnosti, fajn môže byť napríklad dobrá večera v rôznych reštauráciách či návšteva akcie v múzeu. Ak chcete zostať doma, aj pri stolových hrách môžete zažiť kopec zábavy. Záleží na tom, aby ste každý týždeň mali niečo, na čo sa môžete tešiť.

– Chodievajte do spoločnosti samostatne a nájdite si nových priateľov.

Keď chodíte do spoločnosti, páry zvyčajne končia v tom istom kruhu priateľov. Skvelé je pridať do svojho sociálneho kruhu nových ľudí. Pri stretávaní sa s novými ľuďmi objavíte nové miesta.
Ďalšou dôležitou možnosťou, ako narušiť monotónnosť, je občas dať druhému priestor a ísť do spoločnosti samostatne. Partner vám začne chýbať a začnete sa tešiť na opätovné stretnutie s ním.

– Experimentujte spolu a chváľte partnera

Najlepším spôsobom, ako znovu rozpáliť vášeň vo vašom vzťahu, je každodenne dokazovať, že vaša polovička vás skutočne zaujíma. Občas partnera pochváľte a povedzte mu, aký je pre vás dôležitý.

A nakoniec – nebojte sa skúšať spolu nové veci, v spálni i mimo nej. Váš vzťah sa tým posilní.

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. Find out more on how we use cookies and how you can change your settings.